Heino krijgt opdoffer uit tegen De Zweef (4-1)

Langzaam groeide Heino in 2J richting de top van het klassement. Met een prima serie wedstrijden voor de winterstop en het verslaan van de koploper (PH Almelo) net na de winterstop lag ook de weg naar de twee periodetitel open. Vanmiddag werd de ploeg van trainer Marc Lobbert echter weer ‘in de hoek gezet’ na een nederlaag die aan cijfers niets aan duidelijkheid overlaat (4-1). Toch had met doeltreffendheid op de juiste momenten de wedstrijd een andere wending kunnen krijgen.

Traditiegetrouw had Heino het lastig tegen De Zweef. De Nijverdallers beschikken over een geslepen ploeg en in een thuisduel over een zeer matig hoofdveld. Ingrediënten die voor de voetballers uit Heino het immer een lastige klus maken om te winnen van de blauw-witten.

In de eerste helft kenden vandaag de beide ploegen het belang van de wedstrijd misschien iets te goed. Er vielen namelijk weinig kansen te noteren. Ballen werden vaak teruggespeeld in plaats van vooruit en ballen die in de diepte werd gespeeld waren vaak onnauwkeurig. Toch wist Heino zeker eenmaal een fijne combinatie op de mat te leggen. Hidde Smeenk had de groen-witten op voorsprong kunnen zetten. Echter was het De Zweef dat vlak voor rust op 1-0 kwam door een benutte strafschop van Tom Hegeman.

Na rust was het opnieuw Smeenk met een treffer op zijn voet, één op één met De Zweef-doelman Meijerink. De Heino-spits schoot echter naast. Vlak na deze mogelijkheid kon de thuisploeg het duel al op slot gooien, nadat een prima aangesneden corner werd verlengd door Niels Hegeman en voor de voeten van Ten Hove belandde (2-0). Nadat Heino meer risico ging nemen was Tom Hegeman als eerste alert op minder defensieve mensen in de Heino-verdediging en schoot raak (3-0). De eretreffer voor Heino kwam deze middag van het hoofd van Paul van Dijk. De verdediger kopte een corner goed binnen vijf minuten voor tijd (3-1).

Niels Kolkman zorgde ervoor dat de score nog verder uitliep door in de slotsecondes de 4-1 binnen te tikken. Een domper voor Heino dat nu PH Almelo en De Zweef ziet uitlopen in de stand. Het gat tot nummer twee PH Almelo is acht punten, met een wedstrijd minder. Heino speelt namelijk komende zondag het inhaalduel in Hengelo tegen ATC’65.