Ootmarsum – VV Heino had maar enkele minuten nodig om te laten zien waar het voor naar Twente was afgereisd: de goede lijn van de afgelopen doorzetten en winnen! Vooraf had trainer Marc Lobbert al laten weten wat hij van zijn mannen verwachtte: lef, geduld en passie. Om daarmee aan te haken bij de middenmoot in klasse 2J.
In de achtste minuut was het Robin Gerritsen die de KOSC-doelman het nakijken gaf en zijn ploeg op een snelle voorsprong 0-1 zette. Door de factor ‘geduld’ kon eventjes een streep worden getrokken.  In de eerste helft hield Heino het overwicht en wist diverse kansen te creëren, zonder deze te verzilveren. Het leidde tot een magere 0-1 ruststand.
Na rust werd de lijn van de eerste helft weer opgevat met een overwegend sterker en aanvallend Heino, dat voortdurend dichtbij een tweede treffer was die maar niet wilde vallen. Aan passie ontbrak het de mannen van Lobbert niet. Het Heinose publiek moest echter toch weer tot halverwege de tweede helft ‘geduld’ hebben voordat de strijd definitief (en overtuigend!) werd beslist. Dankzij doelpunten van Robin Gerritsen (65e minuut)  en tien minuten later Rik Keijzer werd  zege veiliggesteld.  In de slotminuut bepaalde Bas Jansen de eindstand op 0-4. Een verdiende zege, waardoor VV Heino weer omhoog kan kijken.

Opmerkelijk: Enkele minuten na de rust werd de grensrechter van KOSC door de scheidsrechter van het veld gestuurd.