Heino kan niet verrassen tegen Hoogland: 1-2

VV Heino heeft tegen de nummer 2 van het klassement, Hoogland, niet voor een verrassing kunnen zorgen. Op een zonovergoten sportpark De Kampen verloor de ploeg van Marc Lobbert met 1-2. Bij rust stonden de groenhemden nog knap met 1-0 voor, maar na de theepauze moest de Heinose hoofdmacht toch de meerdere erkennen in de vice-koploper.

Hoogland, dat de thuiswedstrijd tegen Heino met maar liefst 5-0 had gewonnen, begon uitermate offensief aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal werd gejaagd op de bal. De aanvallende druk werd echter uitstekend gepareerd door geconcentreerd verdedigend werk aan Heino-zijde. In de 23-ste minuut opende de thuisploeg zelfs de score. Na een overtreding op Robin Gerritsen benutte de aanvaller de strafschop zelf: 1-0. Daarna herstelde het speelbeeld weer, met Hoogland als meest aanvallende ploeg. Op slag van rust behoedde Heino-goalie Tom Vastenavond met twee katachtige reflexen voor de gelijkmaker. Rust: 1-0.

Na rust zette het beeld zich door, waarbij steeds duidelijker werd dat de voorsprong nauwelijks houdbaar was. Dankzij treffers in de 55-ste en 67-ste minuut pakte Hoogland de voorsprong, om die niet meer prijs te geven. De alles-of-niets wissel van Marc Lobbert (hij posteerde de fysiek sterke Luuk Oosterlaar (foto) in de spits) mocht niet meer baten.

Hoewel Heino in de wedstrijd puntloos bleef en daarmee de matige reeks na de winterstop voortzette, kon de ploeg terugzien op een prima wedstrijd. Verdedigend stond het goed en de scherpte was er: Hoogland was echter een maatje te groot.

Volgende week wacht Heino opnieuw een pittige wedstrijd: Rigtersbleek, de nummer 3 van het klassement, komt dan naar Heino.