Heino geeft De Zweef geen kans (3-0)

Na de opdoffer van vorige week in Amersfoort (5-0 verlies tegen Hoogland) wist Heino zich in de 1e klasse E goed te herstellen. De ploeg van Marc Lobbert gaf de Nijverdallers op de eerste minuten na geen kans op drie punten.

Een eerste kans was er voor de uitploeg vanmiddag op een zonovergoten Sportpark de Kampen. Een afstandschot richting de kruising werd echter uitstekend gepakt door inval-doelman Robin Keizer. Dit was gezien de hele wedstrijd gelijk de grootste kans voor de Nijverdallers. De ploeg van scheidend trainer Herman Hegeman maakte een matte indruk.

Heino nam snel het initiatief over wat leidde tot een doelpunt. Jesper Schokker vertrok op snelheid langs de rechterzijlijn, waarna de bal ongelukkig door een De Zweef-verdediger in het eigen doel werd gewerkt (1-0). De ploeg van Marc Lobbert controleerde het duel en wist, na goed doorzetten van Wilco Gerritsen, via spits Hidde Smeenk de 2-0 nog voor rust te maken.

Na rust gaf eenzelfde beeld. Na een prachtige treffer van Remco Beumer (stift over de keeper, 3-0) leek het duel gedaan. Even werd het nog spannend toen Jorik Hollewand zijn tweede gele kaart ontving. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet.

Heino heeft 13 punten uit acht duels. Volgende week zondag speelt Heino in Almelo tegen Luctor et Emergo.