Heino en TVC’28 ontmoeten elkaar opnieuw na ‘groeispurt’

Heino en TVC’28 zijn clubs die je best kunt bestempelen als tweelingsbroers. Beide clubs komen uit een middelgroot dorp in Overijssel en zijn de enige voetbalclub in het dorp. Door te bouwen op het fundament van eigen jeugd wil men op een zo hoog mogelijk niveau acteren. Beide eerste elftallen ontmoeten elkaar zondag in Salland na een ‘groeispurt’ opnieuw in de Eerste Klasse.

TVC’28 werd in 2012 kampioen van de tweede klasse J en zag in Heino één van zijn naaste belagers in dat seizoen. In Heino werd destijds door de Tubbergers met 3-0 verloren. Een verdere historie kent het onderlinge treffen in Heino niet. Na het knappe kampioensjaar van de Tubbergers, speelde men één seizoen in de Eerste Klasse Oost en vorig seizoen in district Noord. Beide keren eindigde men op de zevende plaats. Knap, aangezien de dorpsclub in 2008 nog in de Vierde Klasse speelde.

Onder nieuwe trainer Douwe Jansen wisten de blauw-witten twee weken geleden dit seizoen voor het eerst te winnen en staat op zes punten. Na drie ‘openingsnederlagen’ wist men uit tegen Rheden te winnen (1-2). Vorige week werd opnieuw gewonnen: thuis was men met 3-2 te sterk voor Longa’30, dat die week ervoor ook al met 3-2 verloor bij Heino. De ploeg van trainer Marc Lobbert is nog ongeslagen als promovendus en heeft op dit moment negen punten uit vijf duels. Afgelopen zondag werd met 1-1 gelijkgespeeld in Wehl tegen Concordia.

TVC’28, dat in de zomer spits Tim Letteboer kwijtraakte aan Excelsior’31, scoorde toen nu toe tienmaal en kreeg elf treffers tegen. Heino maakte er negen en kreeg er zeven tegen.

Het duel staat komende zondag onder leiding van de heer Hendriksen.

Heino-TVC’28, zondag 12 oktober aanvang 14.00u.

Foto: Vincent Hartman