Heino doet zichzelf tekort tegen TVC’28: 0-0

De VV Heino heeft in deze zesde wedstrijd van het seizoen de ‘ongeslagen’ status in de Eerste Klasse probleemloos behouden. Maar daar is na de wedstrijd tegen TVC’28 ook alles mee gezegd. De wedstrijd tegen de blauw-witte formatie uit Tubbergen eindigde zoals het begon: 0-0. Een puntendeling waarmee vooral promovendus Heino zichzelf tekort deed. Het antwoord op de vraag aan aanvoerder Rik Keijzer of hij tevreden was, was resoluut: “Nee! We hadden deze pot moeten winnen. Met name de eerste helft kregen we kansen, die we hadden moeten benutten. Net als vorige week (gelijk tegen Concordia W, red) hadden we vandaag de drie punten moeten pakken”

Overigens was de wedstrijd tegen TVC’28 zeker in de eerste helft voor de neutrale toeschouwer heel aardig om te zien. Twee vrijwel gelijkwaardige ploegen die de aanval zochten, met over het algemeen Heino als bovenliggende partij. De ploeg van trainer Marc Lobbert had echter de pech dat TVC’28 doelman Ruud Hofhuis in een uitstekende vorm verkeerde. Zeker driemaal voorkwam de goalie de openingstreffer die de wedstrijd had kunnen doen kantelen.

Na rust leek TVC’28 al snel te berusten in het vooruitzicht dat er niet meer inzat dan een gelijkspel. Een reeks aan (al dan niet gesimuleerde) blessures en een matig leidende arbiter haalde het tempo uit de wedstrijd, waardoor echte scoringskansen uitbleven.

De conclusie was duidelijk: ieder één punt, waarmee vooral Heino te weinig kreeg. Rik Keijzer zocht de oorzaak echter bij de eigen ploeg en keek al waarschuwend vooruit: “We hebben zes wedstrijden gespeeld en zijn ongeslagen, maar de sterkste ploegen moeten nog komen. Dat maakt het extra jammer dat we het deze en vorige week niet afmaakten”.

Volgende week is Heino vrij. De volgende wedstrijd is op 26 oktober uit tegen Hoogland in Amersfoort.