Heino doet zichzelf tekort tegen ATC’65: 0-0

VV Heino is er vanmiddag tegen het Hengelose ATC ’65 niet in geslaagd om het veldoverwicht om te zetten in een overwinning. Op sportpark De Kampen bleef het 0-0, waarmee vooral Heino zichzelf tekort deed.

Zowel in de eerste als in de tweede helft kreeg de ploeg van Marc Lobbert diverse kansen om de bal de touwen te jagen, maar de scherpe voorzetten van de buitenspelers Wilco Gerritsen en Jesper Schokker bleven onbeloond door een combinatie van pech en slordigheid. Tot overmaat van ramp werkte ook de zwak leidende arbiter de heer Smeenk uit Twello niet mee. Halverwege de tweede helft werd Robin Gerritsen binnen het strafschopgebied onderuit getrokken, maar de scheids bleek de enige op Sportpark De Kampen die deze overtreding niet zag. Het voert echter ver om daarmee het puntverlies in de schoenen te schuiven. De groenhemden misten daarvoor zelf teveel kansen.

De hele wedstrijd was Heino de bovenliggende partij.  Heino speelde verzorgd voetbal en bouwde vanuit de verdediging goed op. Op het middenveld bleek uitblinker Rik Keijzer vaak de beslissende schakel om ATC’62 onder de druk te zetten. Het grootste gevaar kwam vervolgens van de vleugels, met voor de theepauze zeker vier grote kansen om de wedstrijd open te gooien.

Na de rust eenzelfde beeld, met nóg betere kansen. Maar vooral Robin Gerritsen was ongelukkig in afronding. Na dertig minuten schoot hij een 100 procent kans hoog over, waarna hij zelfbewust een deuk in het kunstgras probeerde te slaan.  Marc Lobbert probeerde een beslissing te forceren door Hidde Smeenk en Leon Hekking in het veld te brengen, maar ook dat mocht niet baten. In deze tweede competitiewedstrijd had Heino de punten voor het oprapen…, maar heeft ze laten liggen.

Komende week (zondag 22 september) speelt de VV Heino opnieuw thuis. Tegenstander is dan De Zweef.

 

Foto’s zijn gemaakt door Johan Wolff