De omstandigheden waren gisteren in Hengelo niet ideaal, toch wist Heino tegen de nummer één-na-laatst ATC’65 een zakelijke 0-2 overwinning bij te schrijven. Matchwinner Remco Beumer (foto) scoorde tweemaal, waardoor de ploeg van Marc Lobbert, na de domper van vorige week (4-1 verlies bij De Zweef), uitzicht behoudt op een tweede periodetitel.

Op Sportpark Slangenbeek stond deze zondag een straffe wind over de breedte van het veld. Dit in combinatie met het verouderde kunstgras waarop werd uitgeweken, maakte het dat er geen goede wedstrijd voor de toeschouwers te zien was. ATC’65 probeerde het wel en kreeg over twee helften minstens zoveel kansen als Heino, maar benutte ze niet. Verdediger Paul van Dijk moest zelfs halverwege de eerste helft een grote kans van de Hengeloërs van de lijn blokken. Remco Beumer profiteerde net daarvoor van een twijfeling in de Hengelose defensie. Beumer zette goed door en werd beloond (0-1).

In de tweede helft waren er opnieuw aan beide kanten kansen, maar waren het de gasten die scoorden. Opnieuw Beumer krulde een vrije trap bekeken over de muur en achter ATC’65-doelman Karaca (0-2). Verder dan schietkansen van afstand die meestal naast gingen kwam de thuisploeg niet.

Heino heeft door de winst van dit inhaalduel in 2J het ‘gat’ tot koploper De Zweef gedicht tot zes punten. Komende zondag valt de beslissing in de strijd om de tweede periodetitel. Heino staat hierin op de twee plaats. Mochten Vogido en Tubantia punten laten liggen, dan is Heino (bij winst op Schalkhaar) zeker van deze titel.