Heino-De Weide: ‘Pure reclame zijn voor het vrouwenvoetbal’

‘Hoe bizar kan een competitie verlopen’ en ‘Vrouwenvoetbal leeft hier enorm in Heino’ … het zijn uitspraken van de trainer van Vrouwen 1 en de voorzitter van vv Heino, respectievelijk Berndt Jalink en Peter Vervloet.

In de aanloop van de wedstrijd vv Heino tegen De Weide uit Hoogeveen spreken trainer en voorzitter elkaar regelmatig. Enthousiast en met de nodige inspanning gaan beiden voor een volle bak en de volle winst. Het team van trainer Jalink is bezig met een opmerkelijk opmars, maar nog niet geheel veilig. Zaterdag 3 mei wordt een super belangrijke wedstrijd gespeeld. Het team valt in positieve zin op en heeft niet te klagen over de nodige supporters. Gelijk aan het boegbeeld bij de mannen gaan er bij uitwedstrijden veel supporters mee. Vervloet hoopt zaterdag op een ‘uitverkocht huis’: ‘Ze verdienen het en sowieso leeft het vrouwenvoetbal enorm in Heino.’

‘Al 30 jaar kent de vereniging een bloeiende tak vrouwenvoetbal met veel jeugdleden en nu drie seniorenteams’, praat hij enthousiast verder. ‘Onlangs is het derde damesteam kampioen geworden en dat hebben we geweten in het clubhuis. Of alle 150 voetballende meiden en vrouwen er zaterdag zijn om Vrouwen 1 te steunen valt te betwijfelen’, aldus de voorzitter. ‘Er is nog volop competitie, maar het gaat vast druk worden.’

Jalink vraagt met een knipoog of de voorzitter extra veiligheidsmaatregelen heeft genomen. ‘Nee, er wordt niet gefouilleerd’, volgens Vervloet.

Jalink gaat verder over het belang van de wedstrijd: ‘Om ons direct veilig te stellen, moeten wij op plek 8 eindigen. Wanneer wij dit realiseren, mogen we vanwege een eerder behaalde periodetitel nacompetitie spelen voor promotie naar de eerste klasse. Wanneer dit echter niet lukt, eindigen we op plek 9 of 10 en spelen wij nacompetitie om in de tweede klasse te blijven. Hoe bizar kan een competitie verlopen?’

‘We spelen tegen De Weide. De ploeg uit Hoogeveen staat op een tweede plek in de competitie en bovenaan in de derde periode. Zij zullen erop gebrand zijn deze periode te pakken’, weet Vervloet. De voorzitter concludeert dat er twee ploegen op het veld staan die willen en moeten winnen.

‘Wellicht dat ons thuisvoordeel met hopelijk veel supporters doorslaggevend is’, aldus Jalink. ‘In dit half jaar dat ik bij Vrouwen 1 betrokken ben, heb ik dit elftal ervaren als een team met een goede sfeer, de juiste mentaliteit en leergierige speelsters die gefocust zijn om te winnen. Ook met dank ook aan mijn voorganger Patrick Hylkema. Hoewel de meiden van een laatste plaats komen, hebben ze laten zien dat zij zeker niet op deze plek thuis horen, maar in de top vijf. Daarom ben ik ervan overtuigd dat het ook in deze wedstrijd goed komt. Mocht het toch tegen zitten, dan belanden we in een rekensom waarbij het nog alle kanten op kan en we afhankelijk zijn van onze concurrenten’, besluit de oefenmeester.

Beiden hopen op een spannende, sportieve wedstrijd, met veel supporters en nadien veel gezelligheid in het clubhuis. Het is duidelijk dat beiden zin hebben in een feestje en hopelijk een positief vervolg in de nacompetitie voor promotie of tegen degradatie.’Vooral pure reclame zijn voor het vrouwenvoetbal’, besluiten beiden.

De huidige stand is hier te lezen. De wedstrijd op Sportpark De Kampen begint zaterdag om 15.00u.