Waar Rohda Raalte en Lemelerveld een derde (tussen)ronde kunnen overslaan, moet Heino vol aan de bak om zich te plaatsen voor de vierde ronde in de KNVB-Beker voor amateurs. Middels loting werd bepaald dat acht winnaars van de tweede ronde in de beker zich moeten opmaken voor een tussenronde. Onder deze acht ploegen bevinden zich ook Heino en Topklasser De Treffers uit Groesbeek. De beide ‘zondagclubs’ kwamen vandaag overeen om zaterdag 15 december (aanvang 17.00u) te gaan uitmaken wie zich plaatst voor de vierde ronde. De KNVB moet dit nog goedkeuren, doorgaans levert dit echter geen problemen op. 

Op Sportpark de Kampen in Heino moet op de 15e december een ware ‘cupfight’ ontstaan, als de trotse tweedeklasser het grote De Treffers op bezoek krijgt. De huidige nummer zeven in de 2e klasse J: Heino, plaatste zich afgelopen weekend door SCD’83 met maar liefst 9-0 van de mat te vegen. Zo gemakkelijk zal het tegen De Treffers niet gaan. De Groesbekers wonnen overigens op hun beurt ‘mager’ met 3-1 van vierdeklasser Angeren.

Mocht de Topklasser zich er zaterdag 15 december makkelijk vanaf willen maken, dan kunnen zij wel eens bedrogen uitkomen. De Sallanders onder leiding van Marc Lobbert versloegen vorig seizoen eersteklasser Stevo in het bekertoernooi en Hoofdklasser DVS’33 was pas na een penaltyserie sterker dan de Groen-Witten.

De Treffers, onder leiding van het trainersduo Neijenhuis en Jager, bezet momenteel de zesde plek in de Topklasse Zondag. Een plaats die nog niet tot tevredenheid leidt na tweemaal een vierde plaats in de vorige twee seizoenen Topklasse. De Groesbekers kunnen ongetwijfeld moeilijk verkroppen dat dorpsgenoot Achilles’29 de afgelopen jaren met de nationale amateurtitels aan de haal ging. Voor een algeheel amateurkampioenschap moeten we voor De Treffers terug naar 1998.

 

Voor in de agenda:

Zaterdag 15 december 17:00 op Sportpark de Kampen te Heino: vv Heino – De Treffers

 

Op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws uit Salland? Volg dan @SallandVoetbal op Twitter en Facebook !