Heino blijft ook tegen Vogido ‘doordenderen’ (1-2)

Ondanks dat het begin van de wedstrijd in Enschede tegen Vogido moeizaam te noemen was, hield de ploeg van trainer Marc Lobbert toch drie punten over aan het lastige uitduel (1-2). De Heinoërs vertonen een prima vorm en blijven aangehaakt in de top van 2J.

Heino startte vandaag matig op het kunstgras van Vogido. Binnen vijf minuten had men al twee goede kansen weggeven. Één van die kansen bracht de thuisploeg op een vroege voorsprong. Balverlies op het middenveld bracht uiteindelijk Bert Verschoor in stelling, die simpel kon afronden (1-0). In de fase daarna wist Heino zich voorzichtig terug te knokken in de wedstrijd. Een prima corner van Remco Beumer, die Hidde Smeenk (foto) goed kon afronden zette de Heinoërs na een halfuur spelen weer gelijk (1-1).

Na rust kreeg Vogido gelijk een prima kans, maar bleef het gelukkig zonder gevolgen voor Heino. Na enkele wisselingen kreeg de uitploeg meer grip, maar golfde het spel veel op en neer door gevaarlijke counters van de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd was het Willem Mulder (door een aantal afwezigen weer opgeroepen) die op aangeven van A-junior Stef Logtenberg de bevrijdende 1-2 kon maken. Een slotoffensief van de Enschedeërs bracht Heino niet meer in verwarring.

Door de overwinning van Heino, en het gelijkspel van PH Almelo (0-0), kruipt men steeds dichter richting de top van 2J. Met 39 punten uit 20 wedstrijden staan de groen-witten op een derde plaats met vier punten achterstand op koploper De Zweef en nog maar één punt op nummer twee PH Almelo. Volgende week zondag wacht een nieuwe ‘finale’ thuis tegen nummer vier Tubantia.