Heino blijft ongeslagen in Groenlo (2-2)

Voor Heino stond vandaag in 1E het uitduel tegen Grol uit Groenlo op het programma. De thuisploeg startte sterk, waar de Heinoërs met name de tweede helft de overhand hadden. In de slotfase vielen, na een 2-2 stand, nog genoeg kansen te noteren. De beste kansen op een overwinning waren voor de ploeg van trainer Marc Lobbert, helaas bleef het 2-2.

Een ongelukkige start zo mocht je het voor de Heinoërs noemen vanmiddag. Grol nam wel het initiatief, maar de manier waarop de thuisploeg op voorsprong kwam was wel curieus. Heino-verdediger Van Dijk schoot tegen Lennard Walterbos die de bal in het Heinose doel zag belanden (1-0). Daarna knokten de groen-witten zich beter in de wedstrijd en kreeg het mondjesmaat kansen. Één ervan, kort voor rust, belandde op de paal. Jesper Schokker vuurde op het Groenlose doel. Robin Gerritsen (foto) was er echter als de kippen bij om de teruggekomen bal in te schieten (1-1).

Na rust kopte Christian Pillen uit een strakke voorzet de bal prima binnen (2-1). Ook na deze tegentreffer wisten de Heinoërs weer de rug te rechten. Men werd sterker, waarna opnieuw Robin Gerritsen een bal die van de lat terugkwam in kon knikken (2-2).

Het spelbeeld werd vervolgens opener, waardoor kansen ontstonden aan beide zijdes. De beste kansen waren voor Heino, al kwam men in de slotfase nog eenmaal goed weg toen een Grol-aanvaller Kornegoor van dichtbij de bal verkeerd raakte.

Vijf punten uit drie wedstrijden is op dit moment de oogst van Heino in het debuutseizoen in de eerste klasse.

Volgende week speelt Heino thuis tegen Longa’30 uit Lichtenvoorde.

grol heino 2014