Heino bekroont debuutseizoen met handhaving

Het kon eigenlijk al niet meer fout voor Heino in de eerste klasse E. Handhaving was voor de ploeg van trainer Marc Lobbert eigenlijk al bereikt met zes punten voorsprong op de nacompetitieplaats. Toch wist men in Groesbeek zondag met 1-3 te winnen waardoor er geen twijfel meer bestaat: Heino is ook volgend seizoen eersteklasser!

Heino startte matig op de slechte grasmat in Groesbeek. Toch kwam men na een halfuur spelen op voorsprong toen aanvoerder Rik Keijzer een vrije trap van richting veranderd achter Rood Wit-doelman Van Doorn kreeg (0-1). Niet veel later reageerde Seddigi attent toen Heino-doelman Vastenavond een schot in de korte hoek niet kon klemmen (1-1).

Na rust waren de beste kansen voor Heino en had men na de 1-2 van Wilco Gerritsen meer afstand moeten nemen. Maar het bleef, met veel opportunisme van de thuisploeg, nog lang spannend. Robin Gerritsen bracht echter in de slotfase de 1-3 op het bord, waardoor Heino op 33 punten uit 25 duels staat.

Komend weekend is Heino vrij. Op 10 mei speelt men de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Silvolde. De nummer vier bereidt zich voor op de nacompetitie.