Heeten weet Heerde in tweede helft te breken

Heeten-aanvoerder Laurens Tepperik zag zijn ploeg zondagmiddag in 3B goede zaken doen door met 2-0 te winnen in het thuisduel tegen Heerde: ‘Een terechte overwinning. Zeker op basis van de tweede helft, waarin het spel zich vooral op de helft van Heerde afspeelde.’

‘In de eerste helft waren er mondjesmaat kansen. Een bal die wij op de paal schoten en aan beide kanten een bal die van de lijn werd gehaald, dat was het in de eerste helft. Het ging gelijk op, zonder dus al te veel kansen’, zag Tepperik.

De tweede helft namen de Heetenaren duidelijk het heft meer in handen en wisten dit ook in goals uit te drukken. Tepperik maakte na een uur spelen zelf de 1-0 en zag Alexander Ruiter tien minuten later de bevrijdende 2-0 maken. Tepperik: ‘We kennen Heerde als een gevaarlijke ploeg, die goed kan counteren. We wisten dat we vandaag volle bak moesten gaan om te winnen. Vorig seizoen verloren we immers tweemaal nogal dik van hen. Je kon vandaag zien dat ze toch wat minder vertrouwen hadden dan vorig seizoen, toen ze lang bovenin meedraaiden.’

Heeten wist door de driepunter weer wat ‘lucht’ te krijgen op de ranglijst. In de grote middenmoot in 3B staat de ploeg van trainer Marco Onderberg nu op de zesde plaats met 16 punten uit 10 duels.

Onderberg gaf deze week in overleg aan het volgende seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. ‘We gaan ons de komende weken buigen over een opvolger. We hopen op opnieuw een enthousiaste trainer die goed in de groep ligt’, besluit de captain van de Heetenaren.

Komende zondag gaat Heeten op bezoek bij Columbia.

heeten heerde1

Foto’s: Henk Vloedgraven (SV Heeten)