Heeten voelt ‘nacompetitiestreep’ naderen na verlies

In Voorst verloor Heeten gisteren met 2-0 van Activia. Dat is een slecht resultaat gezien het feit dat de thuisploeg nu aansluiting vindt de nacompetitieplaats in 3B te verlaten. Heeten is één van de ploegen die weer in beeld komt voor het degradatiegevaar.

Ondanks een prima start deze zondag in Voorst voor de ploeg van trainer Marco Onderberg, wist men de openingstreffer niet te maken. Verrast was men dan ook toen een cornerbal van Guus Leerkes opeens in het doel viel (1-0). Na deze treffer liet Heeten-doelman Koerkamp zich vervangen vanwege duizeligheid. Invaller Cas Koenjer zag even na ‘binnenkomst’ al een treffer van de thuisploeg. Bart Wippert schoot onberispelijk raak (2-0). De jonge doelman stopte niet veel later wel een strafschop van Coen Kolkman.

Na rust kregen de groen-witten niet veel kansen meer, waardoor een nederlaag onafwendbaar was.

Heeten heeft 21 punten uit 18 duels. Dat is één punt verwijderd van ‘nacompetitieplek’ elf. Komende zondag speelt men thuis tegen Beekbergen.

Overigens krijgt ZVV’56 drie punten in mindering. De Apeldoorners stelden een niet gerechtigde speler op tegen Activia. Dat duel eindigde in 1-1, maar wordt nu in winst voor Activia omgezet. De ploeg uit Voorst komt met de bijgewerkte stand op gelijke hoogte met Heeten.

Foto’s: Henk Vloedgraven