Heeten-trainer Onderberg: ‘Trots en tevreden’ (2-3)

Heeten-trainer Marco Onderberg had na afloop van de uitwedstrijd tegen Markelo genoten van zijn team. Ondanks dat de Heetenaren in het duel ‘heer en meester’ waren was het de laatste vijf minuten toch nog even billenknijpen.

‘Omdat we vorige week vrij waren, was het in principe twee weken dat we baalden van de slechte wedstrijd tegen Epe (2-0, red.). Vandaag heb ik echter genoten’, begint Onderberg. Zijn ploeg kwam na een goede aanval op een 0-1 voorsprong. ‘Matthijs Willemsen rondde een mooie aanval van ons af, waardoor we met een 0-1 voorsprong de rust in gingen. Na rust maakten we twee prachtige goals. We speelden dominant, het was Heeten dat de klok sloeg. Bas Aarnink maakte op een fantastische manier de 0-2. Hij passeerde twee tegenstanders en stiftte van buiten de zestien over de keeper. Mattihijs Willemsen maakte zijn tweede van de middag door een vrije trap in de kruising te knallen: 0-3.’

Ondanks het overwicht en het scoreverloop kon Onderberg de laatste minuten niet achterover hangen: ‘Eerst viel in de 88e minuut de 1-3 en daarna nog de 2-3. Je denkt dan: het zal toch niet? Maar we trokken de overwinning gelukkig over de streep. Een prima wedstrijd met prachtige goals. Ik ben trots en tevreden over wat we vandaag hebben laten zien!’

Een overwinning die ook broodnodig was aangezien met deze overwinning wegkruipt uit de degradatiezone in 3B. Met komende zondag een inhaalwedstrijd voor de boeg, thuis tegen Albatross, kunnen de Heetenaren mogelijk weer dichter richting de top-5 kruipen.

De ploeg van Onderberg zit ook nog in het bekertoernooi en ontmoet daarin dinsdag 26 november Veensche Boys in een uitwedstrijd in Nijkerkerveen.

Foto’s: Markelo-Heeten gemaakt door Henk Vloedgraven (SV Heeten)