Dedemsvaart – SV Heeten in de inhaalwedstrijd in en tegen Dedemsvaart onderuit gegaan én verzuimde daarmee de koppositie in de klasse A te (her)pakken. Na de gelukkige zege vorige week tegen directe concurrent Borne slaagde ploeg van Marco Onderberg er niet in de opgaande lijn door te trekken. De 19-jarige Matthijs Willemsen scoorde na ruim een half uur nog wel de openingstreffer. Lange tijd leek de Heetense hoofdmacht aan het langste eind te trekken, maar in de slotfase ging de ploeg genadeloos onderuit. Nadat Dedemsvaart een kwartier voor tijd gelijk maakte (een voortreffelijk genomen vrije trap van grote afstand), probeerde Heeten nog te redden wat er te redden viel, maar dat pakte verkeerd uit. Dedemsvaart bepaalde in het laatste kwartier de eindstand op 3-1.

Heeten-trainer Marco Onderberg had na afloop maar één conclusie: “Dit was onze slechtste wedstrijd tot nu toe deze competitie. Ik kan er mooie analyses op loslaten, maar in feite is dát de essentie. Normaal gesproken zijn we juist sterk in de korte ballen, de aannames en de schakeling, maar vandaag leek het nergens op. De enige die een prima voldoende haalde was middenvelder Rick Evers. Mooier kan ik het niet maken”, aldus Onderwerg, die zich niet wil verschuilen achter de meerdere blessures.

Exact halverwege de competitie staat Heeten nu tweede achter koploper VOGIDO. Onderberg: “Kijkend naar de eerste helft dan vind ik VOGIDO inderdaad de beste ploeg in deze klasse. Daarna komt een aantal ploegen die niet veel voor elkaar onderdoen, zoals EMMS, Borne en Heeten.  De stand geeft dat goed weer. Voor de tweede helft van de competitie  moeten we hopen dat VOGIDO in enkele derby’s nog punten laat liggen. En wat Heeten betreft? In ieder geval beter gaan voetballen dan we vandaag hebben laten zien, want het leek nergens op”.

SV Heeten kan zich de komende weken revancheren. Dan staan de returns tegen EMMS, Wilhelminaschool en de Tubanters op het programma. Drie opponenten die eerder dit seizoen met royale cijfers zijn verslagen.

De stand aan kop van 3A:

1

VOGIDO

11

 – 24

37

19

2

Heeten

11

 – 22

31

17

3

EMMS

11

 – 22

27

23