Heeten na snelle voorsprong flink onderuit tegen Heerde (1-5)

Heeten wil wel, maar lijkt op het moment dat men kan aanhaken in de top-5 van 3B weer de kansen te laten liggen. Zo verloor men gisteren van nummer drie Heerde met ruime cijfers (1-5). Alexander Ruiter zette de Heetenaren nog wel op een vroege voorsprong, maar helaas voor trainer Onderberg (foto) en zijn mannen kon deze voorsprong niet worden vastgehouden.

De toeschouwers op Sportcomplex Heeten moesten er op tijd zijn om de enige Heetense goal van de middag te kunnen zien. Alexander Ruiter was de doelpuntenmaker (1-0) na vijf minuten spelen. Daarna nam Heerde het initiatief over, via Tim Olde Olthof enkele minuten later wisten de Heerdenaren de 1-1 de maken.

Vervolgens wisten Nick Weijenberg (1-2) en Raoul Weijenberg (1-3) Heerde nog voor rust in veilige haven te brengen. Na rust was het na een uur spelen opnieuw Nick Weijenberg die 1-4 maakte. Roel Smit zorgde vijf minuten voor tijd voor de 1-5. Door de winst van de Heerdenaren staat men kort, op slechts twee punten, van de koplopers in 3B: Helios en Lemelerveld.

Voor Heeten lijkt een rol in de middenmoot weggelegd met een zesde plaats en negentien punten uit dertien duels. Volgende week wacht men het lastige uitduel tegen Helios in Deventer.

Dinsdag 21 januari oefent Heeten in en tegen Raalte, aanvang 20.15u.