Heeten moest winnen en deed dat met drie treffers van Ruiter

In een thuisduel tegen ZVV’56 won Heeten zondag in 3B met liefst 5-1. Een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer Marco Onderberg, want het spelen van nacompetitie tegen degradatie behoort nog tot de mogelijkheden.

Voor rust wisten Alexander Ruiter tweemaal en Niek Brinkhof (3-0) te scoren. Ruiter wist zijn tweede treffer te maken uit een strafschop, nadat Chiel van Dartel onderuit werd getrokken. ZVV’56, dat ook nog niet veilig is van nacompetitie-gevaar, zag ook¬†Chiel van Dartel scoren¬†na rust (4-0).

De Apeldoorners deden na ruim een uur spelen nog wel wat terug (4-1). Het slotakkoord was echter voor Heeten en in het bijzonder Alexander Ruiter. Hij werd prima bediend door Jordy van Dartel en kon zijn derde treffer van de middag maken (5-1).

Door de winst staan de groen-witten op een veilige tiende plaats met 28 punten uit 22 duels. Dit is echter wel op basis van een beter doelsaldo ten opzichte van nummer elf Vaassen.

Komende donderdag speelt Heeten thuis tegen Beekbergen (20.00u) het restant van het eerder gestaakte duel uit. Bij een 2-1 stand in de 70e minuut start Heeten de wedstrijd tegen tien spelers van Beekbergen. Komende zondag spelen de Heetenaren thuis tegen Sallandia.

Foto’s: Henk Vloedgraven