Heeten knokt zich naar punt tegen Helios (1-1)

Heeten kent een wisselvallig seizoen, waardoor uitslagen niet altijd vallen te voorspellen van de ploeg van trainer Marco Onderberg. Vorige week was er een dikke thuisnederlaag tegen Heerde (1-5). Vandaag stond men in Deventer tien minuten voor tijd nog op voorsprong tegen de koploper in 3B: Helios. Uiteindelijk eindigde het duel in 1-1.

‘Op basis van hard werken hebben we wel een punt verdiend. Verdedigend stond het goed vandaag, toch kon je ook zien dat Helios voetballend verder is dan wij’, blikt Heeten-aanvoerder Laurens Tepperik terug op het duel.

De Heetenaren kwamen in de eerste helft op voorsprong na een eigen doelpunt (Leroy Dijkslag) van Helios. Tepperik: ‘Uit een counter geven wij een voorzet die voorlangs lijkt te gaan, maar een verdediger van Helios kopt de bal in eigen doel. Zij krijgen voor rust nog één a twee goede kansen, gelukkig voor ons gingen die er niet in.’

Uiteindelijk wist Helios vijf minuten voor tijd de gelijkmaker op het bord te krijgen. Sander Krijns wist met een korte beweging en een handig schot de prima keepende Joost Koerkamp in het Heeten-doel te verschalken (1-1). Helios drukte nog door, maar kwam niet verder dan één punt. Ook Heeten-trainer Marco Onderberg had zijn elftal hard zien knokken: ‘Vorige week tegen Heerde vond ik ons te lief en niet scherp genoeg. Ondanks dat we qua blessures nog jongens missen, moeten we er in ieder geval iedere week voor knokken. Dat hebben we vandaag prima gedaan.’

Door de puntendeling staat Heeten op de zesde plaats met twintig punten uit veertien duels. Volgende week speelt Heeten thuis tegen AZC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Henk Vloedgraven (SV Heeten)