Heeten brengt Albatross eerste thuisnederlaag toe

Wat nog geen enkele ploeg in 3B dit seizoen lukte, werd vandaag gedaan door Heeten. De ploeg van Marco Onderberg wist namelijk Albatross de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe te dienen. De Heetenaren wonnen ‘op zijn Duits’ met 0-1. ‘Maar daar maalt bij ons niemand om’, wist Heeten-trainer Onderberg.

Topploegen in 3B Heerde (3-2), Helios (3-1), Lemelerveld (0-0) kregen het allemaal niet voor elkaar: terugkeren met drie punten uit Ugchelen. ‘Het voetbal was vandaag niet best. Albatross had ons in de beginfase flink onder druk, zonder dat ze overigens goede kansen kregen. Tien minuten voor rust kregen we een vrije trap die hard werd ingedraaid, de keeper liet hem los en Jordy van Dartel kon de 0-1 maken’, zag Onderberg tevreden.

De oefenmeester uit Zwolle, die niet al te ruim in de beschikbare spelers zit, moest in de rust ook twee A1-spelers inbrengen: ‘Corijn Schrijver en Quinten Renzen vielen in en hebben het heel goed gedaan. Na rust kreeg Albatross nog de nodige kansen, maar onze keeper Joost Koerkamp deed het prima. We hebben niet goed gespeeld, maar het is wel een lekkere overwinning, waarmee we de vijfde plaats weer terug hebben.’

Heeten dat nog de nodige geblesseerde spelers kent, heeft wel weer de beschikking over doelman Mart Linthorst. Toch kiest Onderberg op dit moment voor Joost Koerkamp in het doel. Volgende week gaat Heeten in Deventer bij De Gazelle op bezoek.

Overigens was koploper Lemelerveld vandaag vrij. De ploeg van trainer Edwin Duim speelt volgende week in en tegen Markelo.

Foto: Henk Vloedgraven (SV Heeten)