Heeten laat winst op Albatross bijna glippen (3-2)

Heeten won vandaag thuis van Albatross uit Ugchelen. De ploeg van trainer Marco Onderberg versloeg de rood-witten met 3-2 en dat is een mooie opsteker. Mede door de winst van vorige week in Markelo kunnen de Heetenaren na zes punten in twee weken weer naar boven kijken.

Met een 2-0 stand ging Heeten vandaag comfortabel de rust in. Na een kwartier spelen was het Bas Aarnink die tekende voor de openingstreffer (1-0). Het was de vijfde treffer van Aarnink dit seizoen. Vlak voor rust verstevigde Alexander Ruiter de voorsprong voor de thuisploeg (2-0).

Na rust glipte de drie punten nog bijna uit de handen van Heeten. De 19-jarige Alesio Troncia maakte na een uur spelen de 2-1 en in de 90e minuut zelfs de 2-2. Gelukkig kon Rene Vloedgraven twee minuten in blessuretijd de dag nog redden voor de groen-witten, hij maakte de 3-2. Uiteindelijk eindigde Albatross met tien man. Verdediger Verstraten kreeg de rode prent na het neerhalen van een doorgebroken speler.

Door de winst staat Heeten nu op de zesde plaats in 3B. Men heeft dertien punten uit negen duels.

Aanstaande dinsdag speelt Heeten in de 2e ronde van de beker uit tegen zaterdag tweedeklasser Veensche Boys. Het duel in Nijkerkerveen start om 20u. Bij winst speelt Heeten in derde (tussen)ronde tegen Overwetering.

Komende zondag speelt Heeten voor de competitie thuis tegen Colmschate’33.

Foto’s: Henk Vloedgraven (SV Heeten)