Heerlijke derbynaam: Nieuw Heeten-Heeten!

Ruim twintig jaar geleden troffen Nieuw Heeten en Heeten elkaar voor het laatst in competitieverband. Komende zondag staat het duel, qua dorps- en clubnamen nauw met elkaar verbonden, opnieuw op het programma!

Heeten daalde afgelopen zomer na 11 seizoenen af naar de vierde klasse. Voor Nieuw Heeten was er in 2017 de promotie naar de vierde klasse. Twee seizoenen wisten de Nieuw-Heetenaren zich inmiddels te handhaven, waardoor vorige seizoenen ook derby’s zoals tegen Haarle, Holten, SDOL en Lettele werden gespeeld. Daar komt dit seizoen het onderonsje tegen ‘buurman’ Heeten bij.

Beide ploegen troffen elkaar voor het laatst in de competitie in seizoen 1997/1998. De Heetenaren werden dat seizoen kampioen in 4H. Volgens bronnen binnen Heeten werd het destijds 1-2 in Nieuw Heeten.

Komende zondag probeert Heeten zich te herstellen van de ‘openingsnederlaag’ afgelopen zondag tegen titelkandidaat ABS (0-3). Nieuw Heeten startte goed uit tegen DAVO (2-3). Het duel komende zondag op Sportpark De Belte staat onder leiding van dhr Van Lune.

Derby’s in Salland (kilometers uit elkaar gelegen sportparken):
5F zon: Mariënheem-Raalte (3,7 km)
4G zon: Haarle-Nieuw Heeten (4,0 km)
4G zon: Nieuw Heeten-Heeten (4,4 km)
4G zon: SDOL-Haarle (4,5 km)
4E zat: Lemele-MVV’69 (4,6 km)
1E zon: Rohda Raalte-Heino (5,0 km)

Foto: Nieuw Heeten-Heeten (oefenduel 17 aug 2014 1-2, Opening kunstgras Nieuw Heeten)