Heerenveen won alle eredivisieduels in Deventer

Statistisch gezien maakt Go Ahead Eagles zondag weinig kans tegen SC Heerenveen. De vier eerdere eredivisie ontmoetingen in Deventer werden allemaal gewonnen door de bezoekers. Daarbij hield Go Ahead in geen van de vier duels de nul.

De laatste ontmoeting in Deventer eindigde in 0-2 door treffers van Van Aken en Finnbogason. In 1996 werd het 2-3, in november 1994 0-4 en in april van dat jaar eindigde het in 2-3. In het heenduel speelde Eagles gelijk. De Deventenaren gaven toen een 0-2 voorsprong, door goals van Kolder en Schalk, uit handen.

Go Ahead verloor de laatste zes thuiswedstrijden, de slechtste reeks ooit in de Adelaarshorst. De laatste overwinning was in januari op ADO Den Haag. De Friezen zijn aardig op dreef. Zij hebben zich gekwalificeerd voor de play-offs om Europees voetbal en Lodeweges wil tegen Eagles warmdraaien.

Demmers heeft zijn elftal in voorbereiding op dit duel, maar zeker ook de hoogstwaarschijnlijke nacompetitie om lijfsbehoud, meegenomen op een driedaags trainingskamp naar Limburg. Daar werd er in ieder geval weer eens gescoord. Iets dat men in Deventer dit seizoen héél weinig doet, vooralsnog slechts elf keer.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Kamphuis.

Go Ahead Eagles – SC Heerenveen. Zondag 10 mei, 14.30 uur. 

Foto: Johan Wolff