Heerenveen wint gelijkopgaand oefenduel van GA Eagles (1-2)

Na de 1-0 overwinning van afgelopen zaterdag op Excelsior volgde vanavond een nederlaag voor GA Eagles. In Terwolde trof de ploeg van trainer Foeke Booy het SC Heerenveen van, oud-speler en trainer van GA Eagles, Dwight Lodeweges. De Friezen bleken beter gezien de eindstand, het veldspel was echter gelijkopgaand. Onlangs de gelijkmaker in de tweede helft, verloren de Deventenaren in de slotminuten met 1-2.

GA Eagles was in de beginfase het gevaarlijkst, maar de Friese doelman Nordfeldt kon een vroege voorsprong voor de ’thuisploeg’ voorkomen. Schoten van Van Ooijen en Schalk werden knap gered. De door topclubs begeerde Halim Ziyech wist na een halfuur spelen GA Eagles-doelman Van Der Hart te passeren. De Drontenaar wist van afstand raak te schieten (0-1).

Na rust kon Jop van der Linden (foto) de stand middels een strafschop gelijktrekken (1-1). Even daarvoor had Heerenveen-verdediger Otigba namelijk Marnix Kolder vastgehouden. Scheidsrechter Gözübüyuk wees naar de stip.

Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Basacikoglu zijn spits Uth (vorig seizoen Heracles) te bedienen, waardoor Heerenveen er met de oefenoverwinning vandoor ging (1-2).

Opstelling GA Eagles: Van Der Hart,Lambooij (Nieuwpoort), Vriends, Van Der Linden, Wijnaldum (Schenk), Türüç, Van Ooijen, Overgoor (Rijsdijk), Reimerink, Kolder, Schalk.

Komende zaterdag speelt GA Eagles opnieuw in Terwolde, dan tegen het Israëlische Hapoel Ironi Kiryat Shmona. Aanvang 15.00u.