PEC Zwolle kansloos in Heerenveen (3-0)

PEC Zwolle heeft geen punten overgehouden aan het bezoek aan sc Heerenveen. De Friezen zijn in eigen huis met 3-0 te sterk door doelpunten van Bilal Basacikoglu, Rajiv van la Parra en Alfred Finnbogason. ‘De tweede helft was van een ‘Jupiler League-niveau. Over acht dagen tegen Go Ahead moet je knokken. Daar kijk ik naar uit’, stelt PEC Zwolle-trainer Ron Jans (foto).

Zwolle begon in Friesland zonder doelman Diederik Boer (ziek) en Mateusz Klich (rug) aan het duel. In die beginfase speelde de ploeg van Jans redelijk, maar in de eindpass ging het regelmatig mis. Een vrije trap van Mustafa Saymak werd gekeerd door doelman Kristoffer Nordfedlt. De grootste kans was na een dik half uur spelen voor Giovanni Hiwat. De aanvaller schoot echter tegen Nordfeldt aan en ook de rebound ging er niet in. Aan de andere kant scoorde Heerenveen wel. Basacikoglu schoot beheerst raak. ‘Jammer, ik raakte hem niet goed’, baalde Hiwat.

Ook in de tweede helft kwam Zwolle niet tot scoren. Heerenveen begon sterker en kreeg ook kansen. Het duurde echter tot twintig minuten voor tijd voordat de beslissing viel. Een fraaie trap, gekruld in de verre hoek, van Van la Parra was Kevin Begois te machtig. In de slotfase schoot Finnboason de derde Friese treffer erin. Youssef Fenich mocht in de slotfase nog debuteren, maar er veranderde niets aan de stand. ‘Berusting’, noemde Jans zijn gemoedstoestand na afloop. ‘Ik ben geschrokken van het niveau van de tweede helft. Je kunt allerlei oorzaken noemen zoals de blessures, maar je moet het doen met de mensen die er zijn.’

Volgende week speelt PEC Zwolle zondagmiddag (14.30u) de derby thuis tegen GA Eagles.

SC Heerenveen-PEC Zwolle 3-0
37′ Basacikoglu 1-0
68′ Van la Parra 2-0
77′ Finnbogason 3-0

Opstelling PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Drost, Thomas (83. Fennich), Karagounis (66. Narsingh), Saymak (74. Nijland), Benson, Hiwat.

Bron: PEC Zwolle.nl
Foto: Johan Wolff