Heeft PEC Zwolle wat te zoeken in de Kuip?

PEC Zwolle voetbalt zaterdag voor de tweede keer in één week in Rotterdam. Afgelopen dinsdag werd Excelsior in het bekertoernooi eenvoudig opzij gezet (1-4). Het succes van winnen en drie punten willen de mannen van Ron Jans in de competitie ook weer eens ervaren. Na de thuisnederlaag van vorige week tegen Heerenveen (1-2) treedt men dit weekend aan in de Kuip. Een zeer lastige opdracht. Toch bleek PEC Zwolle in het thuisduel op 4 augustus zich prima te kunnen meten (2-1 winst).

De overwinning in de KNVB-beker op Woudestein smaakte zoet, maar toch waren er dinsdag blessuregevallen die Ron Jans zeker niet blij maakten. Zo verliet centrale verdediger Darryl Lachman met een hamstringblessure het veld. Zijn herstel duurt naar schatting zes weken. Ook Bram van Polen en doelman Boer moesten het veld, hetzij uit voorzorg, verlaten. Van Polen en Boer lijken wel te kunnen verschijnen tegen Feyenoord.

Na de overwinning van PEC Zwolle in de eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord (2-1) volgde een prima serie gewonnen duels. Na die mooie serie van vier gewonnen wedstrijden werd er in de opvolgende dertien wedstrijden slechts eenmaal gewonnen.

In de historie van de Eredivisie speelden beide ploegen dertien maal tegen elkaar in Rotterdam. Negenmaal won Feyenoord, driemaal werd het gelijk en eenmaal won PEC Zwolle. Die ene overwinning was op 19 augustus 1987 (0-1). Vorig seizoen won Feyenoord met 2-0. Joost Broerse (eigen goal) en Lex Immers waren de doelpuntenmakers.

PEC Zwolle wil nog eenmaal vlammen voor de winterstop. Zonder sterkhouder Lachman in de defensie zal een zware taak zijn weggelegd voor Broerse en Van der Werff om Feyenoord-spits Pellè af te stoppen. Als dat lukt heeft PEC Zwolle, met ex-Feyenoorders Mokotjo (foto) en Fernandez, wat te zoeken in de Kuip.

Scheidsrechter van het duel in de Kuip is Gözübüyük.

Feyenoord-PEC Zwolle, zaterdag 21 december aanvang 20.45u.

Voor de kwartfinale van de KNVB-beker werd gisteravond de loting verricht. PEC Zwolle lootte gunstig: JVC Cuijk thuis. De ploeg uit Cuijk schakelde in de vorige ronde MVV uit (2-1) en wordt getraind door Hans Kraay jr.