Morgenavond wordt om 20.00u de Eredivisie hervat. PEC Zwolle opent ‘het bal’ van de tweede competitieronde in Eindhoven tegen PSV. Na een trainingskamp in het Turkse Belek heeft de ploeg van Art Langeler een loodzware taak te doen in de lichtstad. Maar men kan zich ergens aan vastklampen! In het begin van de jaren ’80 waren de Zwollenaren een ware ‘angstgegner’ voor de PSV’ers.

Het was op de spelersmarkt tot nu toe redelijk rustig voor de Zwollenaren. Waar men hoopte Cicek, Aafjes en Nieveld te kunnen ‘slijten’, lijkt er vooralsnog weinig beweging te zitten op dat gebied. Aanvoerder Joey van den Berg gaf te kennen zelf te willen vertrekken, mogelijk zelfs al in de winterstop. Hier lijkt voorlopig nog geen sprake van. PEC Zwolle wist wel gebruik te maken van het samenwerkingsverband met Werder Bremen. Middenvelder Aleksandar Stevanovic werd voor een halfjaar gehuurd. Mogelijk komt hier Joey Godee van het failliete AGOVV nog bij. De aanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van PEC.

Op het gebied van de technische staf was en is het onrustiger. Technisch directeur Gerard Nijkamp mag namens PEC Zwolle op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en assistent-trainer voor het volgende seizoen. Zowel Art Langeler, als Jaap Stam gaven te kennen te vertrekken in de komende zomer. Stam heeft inmiddels een driejarig contract bij Ajax getekend.

PEC Zwolle kan morgenavond in ieder geval niet beschikken over spits Denni Avdic. De Zweedse aanvaller heeft te veel last van een liesblessure. Gravenbeek, die weer fit is, krijgt mogelijk weer een basisplaats op het middenveld.

De geschiedenis van PSV-PEC Zwolle in Eredivisie is niet zo negatief als men mogelijk zal vermoeden. In twaalf duels in Eindhoven scoorde PSV 30 goals, PEC maakte tien goals. In de laatste ontmoeting op 28 januari 2004 werd het 5-1 voor PSV. Opvallend is wel dat PEC Zwolle viermaal ‘de nul’ wist te houden en men zelf eenmaal meer dan één goal scoorde in Eindhoven. Gezien de historie presteerde PEC Zwolle vooral in de beginjaren ’80 goed tegen PSV. Pas in 1983 in de zesde ontmoeting in Eindhoven wist men PEC Zwolle te verslaan.

Heeft PEC Zwolle in 2013 iets te zoeken in Eindhoven?

 

Seizoen Thuisploeg Uitploeg Uitslag
78/79 PSV PEC Zwolle 0-1
79/80 PSV PEC Zwolle 0-0
80/81 PSV PEC Zwolle 0-1
81/82 PSV PEC Zwolle 1-1
82/83 PSV PEC Zwolle 0-1
83/84 PSV PEC Zwolle 4-2
84/85 PSV PEC Zwolle 4-1
86/87 PSV PEC Zwolle 3-1
87/88 PSV PEC Zwolle 5-1
88/89 PSV PEC Zwolle 2-0
02/03 PSV FC Zwolle 6-0
03/04 PSV FC Zwolle 5-1