Hattrick-held Pasman (ASC’62): ‘Het is heerlijk voetballen’

Over het maken van een hattrick is nog wel eens discussie. Driemaal scoren in één wedstrijd is dat voldoende? Moeten alle goals in één helft gemaakt worden? Wat als een ander tussendoor nog scoort? Chiel Pasman (foto) maakte namens ASC’62 vandaag in ieder geval een hattrick waar geen discussie over kon bestaan. Hij scoorde voor de ploeg uit Dalfsen, die na de winterstop nog alles wonnen, driemaal in de tweede helft (3-0) tegen Dieren.

‘We begonnen goed aan de wedstrijd, maar gaandeweg de eerste helft liepen we steeds verder achteruit en creëerden we weinig tot geen kansen. Na rust werden de onderlinge afstanden beter en gingen we ook weer naar voren lopen’, vertelt Pasman.

De aanvallende middenvelder van ASC’62 beleefde richting het einde van de wedstrijd zijn beste momenten deze middag: ‘De 1-0 viel uit een corner. Ik raakte de bal met de achterkant van mijn hoofd, deze viel er gelukkig in. De 2-0 kwam uit een vrije trap, die ik zelf nam, Piet de Jong zet de bal voor bij de tweede paal en ik kon binnenlopen.’

In de slotminuten maakte Pasman zijn derde goal uit een counter. Opnieuw Piet de Jong weet Pasman op maat te bedienen. ‘We doen dit met z’n allen. Er wordt hard gewerkt voor elkaar. We zitten in een heerlijke serie van vijf overwinningen na de winterstop. Toch kijken we van wedstrijd tot wedstrijd, maar ik kan wel zeggen dat het heerlijk voetballen is op dit moment.’

In 2H speelden de twee bovenste ploegen doelpuntloos gelijk. Be Quick’28 speelde 0-0 bij Olympia’28. RDC kwam in Enter niet tot drie punten tegen Enter Vooruit (0-0). ASC’62 kruipt door de overwinning dichterbij de top. Zowel Be Quick’28 als RDC (beiden 36 punten), staan op twee punten afstand van de Dalfsenaren.

Volgende week zaterdag is ASC’62 vrij. Die week daarop volgt de ‘Vechtdal-derby’ uit tegen OZC Ommen.