ASC’62 ook volgend seizoen tweedeklasser

ASC’62 stelde zaterdag het tweedeklasser-schap veilig. In het returnduel in Hattem werd tegen Hatto Heim met 2-4 gewonnen. Het eerste duel eindigde in 1-1 waardoor de ploeg van trainer Marcel Waaijer degradatie wist te voorkomen.

De Dalfsenaren startten fantastisch aan het beslissende duel. Binnen het half uur stond het 0-3. Chiel Pasman, Rick van Faassen en Joren Drost zorgden voor een comfortabele ruststand.

Toch kwam Hatto Heim in de tweede helft nog gevaarlijk ’terug in het duel’. Marc Plender (1-3) en een benutte strafschop van Niels van der Velde (2-3) gaf de Hattemers in de eindfase ineens weer hoop. In de slotminuten kon de meegelopen Chiel Pasman voor de bevrijdende 2-4 zorgen, nadat Matthijs van Gelder omver was gelopen door de Hatto Heim-doelman. Hatto Heim drukte nog wel daarvoor de 3-3 te maken. Echt grote kansen leverde dat niet op.

Door de winst spelen de Dalfsenaren ook volgende seizoen in de tweede klasse. Nadat op de laatste competitie-speeldag pijnlijk duidelijk werd dat men nacompetitie moest gaan spelen herpakten de blauw-witten zich goed in dubbele confrontaties tegen Bergentheim en Hatto Heim.

Foto’s: Kristian Giesen