Nieuwleusen-trainer Booij: ‘Drie punten zeer verdiend’

‘Achteraf was er geen discussie, wij waren de betere vandaag’, vertelt Nieuwleusen-trainer Booij na afloop van het uitduel in 3C tegen Hardenberg’85. Met een 1-2 winst lieten de Nieuwleusenaren zien een plek in de top-3 te verdienen.

Hardenberg’85 is nog de grootste concurrent voor Nieuwleusen in de strijd om de tweede periodetitel. Vandaag speelden beide ploegen tegen elkaar in de derde periode. ‘De wind had aardig invloed op het spel. In het begin vielen er niet veel kansen te noteren. Na 25 minuten benutten we echter een strafschop via Tom Odink (foto). We wilden doordrukken naar 0-2, maar dit lukte nog niet. Hardenberg’85 kwam vlak voor rust echter langszij (1-1).’

‘De tweede helft was zeker in het begin voor ons. We hadden wind mee en Hardenberg’85 kwam er niet aan te pas. We raakten paal en lat, maar een treffer bleef nog even uit. Tom Odink lette gelukkig daarna goed om en kon de opbouw van hen onderscheppen. Hij legde af op Sander van der Klocht die 1-2 kon maken. Het overwicht bleef, waarna we 1-3 hadden moeten maken’, besloot Booij.

Door de 1-2 winst neemt Nieuwleusen drie punten afstand op de tegenstander van vandaag. Men staat stevig op een derde plaats.

Volgende week zaterdag speelt Nieuwleusen thuis tegen Bergentheim.