Vanavond staat in Zwolle het kwartfinale-bekerduel tussen PEC Zwolle en JVC Cuijk op het programma. Voor de Zwollenaren een opdracht die ’te doen’ moet zijn om de halve finale van de beker te kunnen bereiken. Toch heeft JVC-trainer Hans Kraay jr. de nodige avonturen in het bekertoernooi (met name bij FC Lienden) meegemaakt en is een stunt niet uitgesloten.

PEC Zwolle startte in de tweede ronde van KNVB-beker thuis tegen Fortuna Sittard en won redelijk makkelijk (2-0). Daarna volgde opnieuw een Limburgse ploeg. Wilhelmina’08 uit Weert werd met 4-0 verslagen. In de achtste finale ging men in Rotterdam op bezoek. Tegen Excelsior werd er eenvoudig met 1-4 gewonnen.

Voor tegenstander JVC Cuijk is de plaatsing voor de kwartfinale, als enige amateurclub, een knappe prestatie. In de eerste ronde won JVC bij HHC Hardenberg met 1-2. Daarna won men in de tweede ronde opnieuw bij een zaterdag-Topklasser, in en tegen Barendrecht werd met 0-2 gewonnen. EVV, dat samen met JVC in de zondag-Topklasse uitkomt, was in de derde ronde niet goed genoeg om Hans Kraay jr. en zijn mannen te verslaan. Het werd 3-0. De grootste verrassing boekte de Brabanders door in de achtste finales MVV met 2-1 te verslaan.

In de zondag-Topklasse staat JVC Cuijk op de tweede plaats, op slechts drie punten van koploper AFC. Trainer Hans Kraay jr., die volgend seizoen DOVO gaat trainen, zag dat zijn ploeg na de winterstop goed in vorm was. Afgelopen zondag won men namelijk het lastige uitduel bij De Treffers met 1-2.

Bij PEC Zwolle ontbreken vanavond Klich (lies), Fernandez (krijgt rust) en Lachman (hamstring). Wint PEC Zwolle eenvoudig of kan JVC Cuijk stunten?

Scheidsrechter van het duel is de heer Kamphuis.

PEC Zwolle-JVC Cuijk, woensdag 22 januari aanvang 18.45u