De Koning reanimeert GA Eagles en krijgt contractverlenging

Hans de Koning kan even niet stuk in Deventer. De 56-jarige geboren Rotterdammer zorgde er met zijn ploeg voor de GA Eagles na één seizoen terugkeert naar de Eredivisie. Na afloop van het duel maakte de club bekend dat De Koning ook volgend seizoen de trainer is van de Deventernaren.

Na een goed begin van het seizoen kwam onder Dennis Demmers voor de winterstop de klad er flink in. Deventenaar Demmers kreeg ook aan het begin van de tweede seizoenshelft de zaak niet zo aan het draaien, zoals de eerste periode van het seizoen. Na een paar weken onder leiding van interim-trainers Decheiver en Boerebach te hebben getraind, kwam Hans de Koning als ervaren ‘Jupiler League-trainer’ voor de groep te staan. De Koning stapte daarmee in bij zijn zevende club als hoofdtrainer.

Na een valse start tegen kampioen Sparta Rotterdam (3-1), ging De Koning verder bouwen aan een speelwijze die GA Eagles uiteindelijk op 22 mei 2016 de terugkeer naar de Eredivisie opleverde. Na de wedstrijd tegen Sparta werd geen duel meer verloren.

Mooie statistieken tonen in 15 duels: achtmaal winst, zesmaal gelijk en eenmaal verlies. Liefst 31 goals voor en 14 tegen.

Foto: Johan Wolff