Hannover96 verslagen door PEC Zwolle (1-2)

In het Duitse Ilten sloot PEC Zwolle vanavond de oefencampagne op goede wijze af. Een 1-2 overwinning op Bundesliga-middenmoter Hannover96 betekende dat de ploeg van trainer Ron Jans de gehele voorbereiding ongeslagen is gebleven. Volgende week zondag (3 augustus) wacht Ajax in de Amsterdam ArenA in de strijd om de Johan Cruijff-schaal.

PEC Zwolle kwam binnen tien minuten nog wel op achterstand. Een indraaiende vrije trap van Spaanse aanwinst en aanvaller Joselu verschalkte doelman Boer (1-0). Binnen het halfuur wist de Griek Karagounis echter met een mooie pass Saymak te bereiken, waardoor de gelijkmaker een feit was (1-1). Daarna was het vlak voor rust Ben Rienstra (foto) die met een knap schot Hannover-doelman Koningsmann kansloos liet (1-2).

Ondanks enkele goede kansen na rust voor de Duitsers wisten de Zwollenaren echter de voorsprong te behouden. Een knappe overwinning van de Nederlandse bekerwinnaar. Vanaf morgen (Open Dag) richt de ploeg zich op de strijd om de Johan Cruijff-schaal volgende week zondag.

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury (Pereira), Broerse, Van Hintum, Mokotjo (Dekker), Rienstra, Saymak (Mahmudov), Karagounis (Moro), Nijland (Ioannidis) en Drost