Hanekamp (OZC): ‘Goed gespeeld ondanks 2-0 verlies’

OZC Ommen ging vandaag in de eerste ronde van de nacompetitie op bezoek bij KHC in Kampen. Promotie naar de 1e klasse gaat via twee rondes. De eerste ronde moeten de Ommenaren in ieder geval alle zeilen bijzetten om KHC in twee duels te verslaan. Vandaag wonnen de Kampenaren met 2-0 het eerste duel. Volgende week zaterdag is de return in Ommen.

‘Als je de eindstand ziet, laat het duidelijk zien: zij hebben tweemaal gescoord en wij niet. In die zin is het een terechte uitslag’, zag OZC-trainer Han Hanekamp (foto). ‘Toch hebben we goed gespeeld. Het eerste kwartier was nog wat zoeken, maar daarna hebben we ons eigen spel opgepakt. Dat houdt in: opbouwen van achteruit en van daaruit kansen creëren.’

Ondanks de goede intenties en de uitvoer kregen de zwart-gelen na een goed kwartier spelen de eerste tegentreffer te verwerken (1-0). ‘KHC Kampen speelt opportunistisch, met snelle en fysieke mensen, dit hadden we goed in de greep. Echter bij de 1-0 wordt een afgeslagen cornerbal opnieuw ingebracht en kopt hun speler (Ronald Arends, red.) de bal onderkant lat wel of niet over de lijn. De scheids keurt hem als goal.’

Hanekamp zag dat OZC Ommen ook in de tweede helft weinig echte kansen creëerde: ‘De eindpass was steeds net niet goed. Overigens werd een schot van Redmar Roelofs nog uitstekend door hun keeper gepakt.’ Hanekamp, afkomstig uit Kampen, zag Ronald Arends opnieuw scoren in de tweede helft. De aanvaller zette KHC Kampen op de 2-0 eindstand, waardoor OZC een lastige klus te klaren heeft.

‘Volgende week gaan we niet veel anders doen. Er is echt nog niks verloren. We gaan ervoor om zelf snel de 1-0 te maken en dan is er nog van alles mogelijk’, besluit de oefenmeester van OZC strijdend.

Volgende week zaterdag is de return in Ommen. Dit duel begint om 17u (!).

Bekijk hieronder ook de samenvatting van het duel, gemaakt door RTV IJsselmond Sport: