Haarle wint van FC Jeugd, maar is er nog lang niet

Haarle startte vandaag op sportpark De Pastoorsmoat de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse tegen FC Jeugd uit Ede. De ploeg van trainer Richard Smit won met 2-1, maar is in de halve finale nog lang niet af van de technisch vaardige ploeg uit Gelderland.

De gasten uit Ede startten goed en fel aan het duel. Enkele afstandsschoten en omsingeling van het strafschopgebied leidde echter niet tot doelpunten. Degene die namens FC Jeugd het dichtst bij een treffer was; Kamal Hamdaoui, raakte de paal met zijn kopbal. Haarle kreeg na ruim een kwartier spelen de eerste grote kans. Erik Westendorp verscheen alleen voor de doelman Durmus, maar schoot niet goed in. Het moment dat daarop volgde scoorde Arnon Zwijnenberg wel uit een volley die via de grond het net vond (1-0).

Na rust scoorde Zwijnenberg opnieuw 2-0. FC Jeugd bleef het spel maken en werd hierin nog wel beloond. Sabri Yöney wist uit een prima aanval FC Jeugd vlak voor tijd de gasten nog veel hoop te geven voor het duel van aanstaande zondag (2-1). De return van de halve finale wordt zondag om 14.30u gespeeld op Sportpark Hoekelumse Eng in Ede.