Haarle wint van De Gazelle, OVC’21 heeft het zwaar

In 4H wist Haarle thuis laagvlieger De Gazelle te verslaan (4-1). Na de slechte vertoning vorige week tegen SV Zwolle (6-2) was dat een welkome opsteker. OVC’21 verloor in Deventer van FC RDC (2-1). De ploeg van Hendri Zwinselman lijkt rekening te moeten houden met een nacompetitieplaats tegen degradatie of zelfs erger.

In Haarle kende de ploeg van trainer Richard Smit een makkelijke middag. De gasten uit Deventer hielpen al snel om de openingstreffer op het bord te krijgen. Verkeerd terugkoppen bracht Darwin Neulen de kans al snel de score te openen (1-0). Vlak voor rust verdubbelde Eli Nahuis met een strafschop de score (2-0).

Erik Westendorp (3-0) en Kasper Kinds (4-0) zorgden voor een ruimere score, voordat Niels Rijnders namens De Gazelle kort voor het einde nog wat terug kon doen (4-1). Haarle staat met 28 punten uit 17 duels veilig in de middemoot in 4H. Komende zondag wacht het thuisduel tegen Koninklijke UD.

OVC’21 verloor met 2-1 van RDC. Een ongelukkige middag voor de Ommenaren. Na een halfuur spelen maakte Luca Sanna de 1-0. Jeroen Legebeke zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker (1-1), maar zag één minuut later middels een eigen goal van een medespeler dat zijn doelpunt weinig effect had (2-1).

Het ‘gat’ tot de veilige tiende plaats lijkt voor OVC’21 onoverbrugbaar te worden. Komende zondag wacht het duel in Zwolle tegen mede-degradatiekandidaat Ulu Spor.