Haarle wint in Bathmen, Broekland onderuit bij koploper

Waar Haarle het in de thuiswedstrijd in november (1-1) nog erg zwaar had tegen ABS, daar ging het zondag in Bathmen een stuk gemakkelijker. De ploeg van Richard Smit won met 0-2. Broekland ging op bezoek bij koploper Witkampers met 4-0 onderuit.

Na vele kansen om te scoren wist Erik Westendorp voor Haarle net voor rust de score deze zondag te openen (0-1). De aanvaller schoot hard binnen. Na een klein uur spelen wist Westendorp opnieuw te scoren, toen hij een bal tegen de paal wist te promoveren tot doelpunt (0-2).

Ondanks een rode kaart voor Bosse Reimert bleef Haarle redelijk eenvoudig overeind. Na een rode kaart voor ABS’er Mitch Gruben was het gelijk gedaan. De ploeg van Smit stijgt naar de vijfde plaats met 34 punten uit 19 duels.

In Laren wist Witkampers gemakkelijk Broekland opzij te zetten. Al na een paar minuten wist Van De Pol (1-0) te scoren, dit was tevens de ruststand. De koploper liep in de tweede helt verder uit door doelpunten van Beuzel (2-0), Van Esterik (3-0) en oud-Rohda speler Sander Kok (4-0). Na een uur spelen kreeg verdediger Remco Dijkman namens de bezoekers een rode kaart.

OVC’21 won met 3-0 het thuisduel van hekkensluiter IJsselstreek. De ploeg van trainer Hendri Zwinselman lijkt daardoor direct degradatiegevaar af te wenden.

Komende zondag is het Koninlijke UD-Broekland, Haarle-Ulu Spor en Holten-OVC’21.