Haarle verliest van 10-man-startend IJsselstreek (3-1)

Haarle-trainer Richard Smit was helder in zijn analyse na afloop van het uitduel tegen IJsselstreek: ‘We begonnen schandalig! IJsselstreek startte met tien spelers. Na een kwartier kwamen er meer spelers aanlopen, maar toen stonden we al met 1-0 achter.’ Het duel dat voor Haarle een goede stap richting de eerste periodetitel in 4H kon betekenen, eindigde uiteindelijk in een 3-1 verlies. Hierdoor lijkt deze prijs aan de Haarlenaren voorbij te gaan.

‘Door een fout in onze opbouw kwam IJsselstreek al vroeg op 1-0 (Antonio Bianco, red.). Daarna waren we voetballend wel beter, maar hebben we nauwelijks kansen gehad. Zij konden door de voorsprong inzakken en met hun snelle spelers voorin er op los counteren’, vertelt Smit.

In de tweede helft scoorde IJsselstreek na dik een uur spelen de 2-0 (Fabian Kruize, red.), waarna het gedaan leek met een gehavend Haarle. ‘Daan Hoberts, die normaal in het tweede elftal speelt, maakte vlak voor tijd nog de 2-1.’ Echter, zag Smit dat Wesley de Witte namens IJsselstreek al snel weer een einde maakte aan enige illusies (3-1).

‘Ik mistte Kasper Kinds vanwege een zakenreis en Erik Westendorp en Arnon Zwijnenberg (foto) door blessures. Dat mag geen excuus zijn voor ons optreden van vandaag. Arnon en Kasper hoop ik er volgende week in ieder geval weer bij te hebben. Thuis tegen ABS zouden we dan goed kunnen afsluiten voor de winterstop. Met mogelijk drie punten erbij komen we dan op 25 punten te staan, dan ben ik dik tevreden over de eerste seizoenshelft’, sluit Smit positief af.

Overige uitslagen in 4H (zondag 8 december):

SV Zwolle-Hoonhorst 6-2
Lettele-OVC’21 2-1
ABS-Sallandia 3-0
Dalfsen-FC RDC 4-4
Broekland-Diepenveen 5-1