Haarle-trainer Smit: ‘Weer met beide benen op de grond’

Een bekerduel kan vaak een uitdaging zijn wanneer tegen een club wordt gespeeld uit een hogere klasse. Echter leek vierdeklasser Haarle vandaag deze uitdaging, in de eerste helft, niet aan te willen gaan met derdeklasser Juventa’12. Haarle-trainer Smit had zich geërgerd in de eerste drie kwartier: ‘De eerste helft was slap, slecht en zonder inzet. Dat heb ik de jongens in de rust ook goed duidelijk gemaakt’. Door de uiteindelijke 2-5 nederlaag is Haarle uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Juventa’12 uit Wierden werd vorig seizoen kampioen in dezelfde klasse waar Haarle vocht tegen degradatie. Dit seizoen gaat het beter met Haarle, waardoor op de Pastoorsmoat vanmiddag op een mooie voetbalmiddag werd gehoopt. Helaas voor de neutrale en Haarle-fans kwam dit bedrogen uit. Na drie kwartier zochten beide ploegen met een 0-4 ruststand de kleedkamers op.

Uitgerekend de kleinste man van het veld Salih Arslan kopte de Wierdenaren na een kwartier spelen op voorsprong (0-1). Daarna leek Haarle aan de betere hand, maar kon Roland Hollegien makkelijk 0-2 binnenschieten. Opnieuw Arslan (0-3) en Bruns (0-4) zorgden voor een afstraffing nog voor rust.

‘Ik heb de jongens in de rust flink toegesproken. Deze wedstrijd kun je verliezen als de tegenstander beter is, maar niet op de manier zoals wij de eerste helft hebben gespeeld. Als we ook maar een beetje onder druk werden gezet, leden we balverlies. Na rust hebben we in ieder geval een blamage voorkomen’, licht Haarle-trainer Smit toe.

Na rust maakte Kasper Kinds de 1-4, waarna Juventa’12 nog eenmaal scoorde (Bruns met zijn tweede, 1-5). Dezelfde Kasper Kinds maakt in de 70e minuut de score nog iets dragelijker met de 2-5, tevens de eindstand. Smit: ‘Misschien is het juist wel goed dat we tegen deze nederlaag aanlopen. We staan in ieder geval weer met beide benen op de grond.’

Komende zondag speelt Haarle in de competitie uit in Ommen tegen OVC’21.