Haarle heeft de smaak in 4H te pakken (3-0)

Haarle won vanmiddag thuis van Diepenveen met 3-0. Volgens Haarle-trainer Richard Smit (foto) een terechte overwinning al had Diepenveen ook de nodige kansen. Smit heeft in zijn tweede seizoen in Haarle het prima naar zijn zin: ‘We praten nu over voetbal-details, dit was vorig seizoen anders. Dit seizoen zit de schwung er lekker in.’

Jari ten Have had vandaag een belangrijk aandeel in de overwinning van de ploeg van Richard Smit. Ten Have, die dit seizoen overkwam uit de eigen jeugd, zorgde met twee treffers voor een 2-0 voorsprong bij rust. ‘Ook Diepenveen had echt wel goede kansen, maar die maakten ze niet. Wij deden dit gelukkig wel’, weet Smit te analyseren.

Smit vervolgt: ‘Het staat dit seizoen veel beter, ook achterin. We hebben nog maar vier goals tegen, dat is erg stabiel. Vandaag hebben we in de tweede helft de wedstrijd goed gecontroleerd, door weinig kansen verder weg te geven.’ In de tweede helft is het spits Arnon Zwijnenberg die Haarle naar de 3-0 schiet en de drie punten definitief maakt. Door de overwinning staat Haarle met dertien punten op slechts twee punten afstand van koploper Turkse Kracht.

Komende zondag volgt voor Haarle een leuke graadmeter. In de 1e ronde van de beker treft Haarle namelijk de kampioen in hun klasse van vorig seizoen: Juventa’12. Aanvang van het duel in Haarle is 14.00u.