Haalt Activia Overwetering uit de flow?

Vanavond (donderdag 17 oktober) staat het bekerduel tussen Overwetering en Activia op het programma. In de eerste ronde ontmoet de ploeg uit Olst een vierdeklasser uit Twello. Een op papier makkelijke opdracht voor de tweede klasse-ploeg in vorm: Overwetering. Of zorgt Activia toch voor een bekerstunt?

De historische kennismaking met de tweede klasse gaat tot nu toe voor Overwetering van een leien dakje. De ploeg van trainer Henk van Norel heeft uit zes wedstrijden al dertien punten weten te vergaren. Een zeer knappe prestatie voor een ploeg zonder een speler met ervaring op het huidige niveau.┬áTyperend voor de vorm en de flow was misschien wel de gekeerde strafschop door Overwetering-doelman Hafkamp in de 93e minuut afgelopen zondag. Door deze cruciale ingreep behaalde Overwetering drie punten in het uitduel in Denekamp tegen SDC’12 (2-3). Punten die de Olstenaren ver weg houden van de degradatiestreep.

In de bekerpoule ontmoette Overwetering DAVO (1-7), Helios (4-0) en Blauw Wit’66 (3-0) waarin alle duels werden gewonnen. Hierdoor ontmoet men in de eerste ronde het Twellose Activia. De club uit Twello is een leuk weerzien voor trainer Henk van Norel. De oefenmeester kwam namelijk anderhalf seizoen geleden over van Activia naar Overwetering.

De Twellose ploeg speelt momenteel in de zondag vierde klasse G en bivakkeert op de zevende plaats met acht punten. Trainer Remco Solen zag Activia sinds de start van de competitie nogal wisselend presteren. Zo waren er mooie overwinningen tegen Brummen (0-5) en Alexandria (6-0), maar ook een ruime nederlaag tegen Victoria Boys (1-5). Afgelopen zondag verloor Activia van Warnsveldse Boys met 2-1.

In de bekerpoule won Activia, net als Overwetering, alle drie de wedstrijden: Cupa (3-1), Anadolu’90 (1-5) en De Hoven (6-1) moesten hun meerdere erkennen. Kan deze vierdeklasser in de eerste ronde van de KNVB-beker stunten tegen een tweedeklasser in vorm?

Het duel staat onder leiding van de heer M. Nijdeken.

Overwetering-Activia, donderdag 17 oktober, aanvang 20.00u.

Foto: Rijk van de Berg (tijdens Overwetering-Wijhe’92 6 oktober 2013; 2-0)