Teleurstelling in Nieuwleusen na afgelasting Ajax-wedstrijden

In Nieuwleusen had het zaterdag 16 juli een heuse Ajax-dag moeten worden. De ploeg van nieuwe trainer Peter Bosz zou namelijk op het veld van USV op één dag twee oefenwedstrijden spelen. Echter, gaat het feest niet door uit angst voor ongeregeldheden. 

Om 15.30u zou Ajax aftrappen tegen AA Gent. Om 18u zou men deze zelfde zaterdag spelen tegen Krylia Sovetov Samara. Burgemeester Han Noten lastte het duel echter één dag voor tijd af. Op de website van USV valt te lezen: ‘

Bij politie en het OM is informatie binnengekomen dat harde kernsupporters van meerdere voetbalclubs de wedstrijd tussen Ajax en AA Gent op het terrein van Union SV in Nieuwleusen willen bezoeken en mogelijk misbruiken. Hierdoor wordt het risico voor bezoekers te groot om de wedstrijd door te laten gaan.

,,Het is één van de lastigste beslissingen van de laatste vijf jaar”, erkent Noten. ,,Ik baal hier verschrikkelijk van. Mensen hebben keihard gewerkt om deze dag te realiseren, maar ik heb negatief advies gekregen van de politie en Officier van Justitie.”

Maandagavond volgt via de website van USV informatie over het terugkrijgen van het geld voor mensen die al een kaartje hebben gekocht.