19 januari 2013 Lees Meer →

Grote sensatie PEC Zwolle in Eindhoven

PEC Zwolle is het kalenderjaar 2013 met een grote sensatie begonnen. Op bezoek bij PSV won de ploeg van trainer Art Langeler met 1-3. De doelpunten aan Zwolse zijde kwamen van Fred Benson (twee) en Wiljan Pluim.

PEC Zwolle is het kalenderjaar 2013 met een grote sensatie begonnen. Op bezoek bij PSV won de ploeg van trainer Art Langeler met 1-3. De doelpunten aan Zwolse zijde kwamen van Fred Benson (twee) en Wiljan Pluim.

Een bijzondere stunt voor PEC, die zijn beslag kreeg in het eerste kwartier van de tweede helft. Fred Benson schoot een door Pluim doorgekopte voorzet van Giovanni Gravenbeek binnen. Tien minuten later was het Pluim die een corner van Rochdi Achenteh binnenkopte. ,,Het is hier groot feest”, lachte Benson. ,,Dit verwacht je niet als je de bus instapt richting Eindhoven.” Zwolle had het in die fase best lastig, want via een aantal scrimmages waren de Eindhovenaren heel gevaarlijk. Met kunst en vliegwerk wist Diederik Boer Zwolle in die fase op de been te houden. Niet veel later was de wedstrijd gespeeld toen Erik Pieters Benson onderuit schoffelde en rood kreeg. PSV probeerde het wel, maar kwam niet door de Zwolse defensie heen.

Ook voor rust kon PEC Zwolle PSV aardig bijbenen. Na een lastige beginfase, waarin PSV via Tim Matavz en Georginio Wijnaldum kansen had, kwam Zwolle via de eerste de beste grote kans op voorsprong. Het was Benson, die een door Marcelo veranderde voorzet van Pluim voor de voeten kreeg, en scoorde. ,,Daarna waren we het even kwijt”, stelde Diederik Boer. PSV kon daardoor vlak voor rust op gelijke hoogte komen via Matavz. Dat was vanuit Zwols perspectief al een aardige stand, maar die na negentig minuten zorgde voor nog meer vreugde. ,,Dit is een hele mooie stunt, daar reken je niet op”, vertelde Art Langeler met een grote glimlach.

SportSport