Donderdag organiseerde PEC Zwolle de PEC Zwolle Talentendag op het terrein van voetbalvereniging Be Quick ’28. In totaal hadden zo’n 180 kinderen zich opgegeven voor de Talentendag. Organisator Davey de Jonge is blij met de vele aanmeldingen: ,,Het is een positieve dag, met veel talenten. De kinderen speelden partijvormen, zodat we ze goed aan het werk konden zien.”

Eén van de deelnemers was de acht jaar oude Jur Fakkert. Hij geeft aan de Talentendag erg leuk te vinden: ,,De wedstrijdjes waren leuk, gingen goed en we wonnen ook nog eens veel. Ik doe mee omdat ik heel graag profvoetballer wil worden!” Jur had zijn broertje Ties meegenomen, die zelf nog te jong is om mee te spelen: ,,Ik vind het leuk om Jur te zien voetballen. Ik ben trots op mijn broer!”

Volgens Coördinator Scouting Jeugdopleiding van PEC Zwolle Nico Haak is de Talentendag een goede gelegenheid om de talenten aan het werk te zien: ,,We hebben al een paar goede spelers gezien die leuke dingen hebben laten zien. Sommigen zullen dan ook zeker een uitnodiging krijgen voor de PEC Zwolle voetbalschool.”