Donderdag 7 februari is er een keepersclinic georganiseerd waar 30 pupillenkeepers van Rohda Raalte aan hebben deelgenomen. De organisatie van de clinic lag in handen van keeperstrainer Fabian Meijerman, die geassisteerd werd door de volgende keepers: Ruben Tepperik (eerste keeper Rohda Raalte 1), Marc Essink (Rohda Raalte 10), Max Hulsebos (Rohda Raalte A1), Brian Essink (Rohda Raalte B1) en Go Ahead Eagles keeper Nick Marsman. Het plezier staat uiteraard voorop, maar deze avonden zijn ook uitermate geschikt voor de keeperstrainer om alle pupillenkeepers tegelijk aan het werk te zien.

De keepers verzamelden zich om 17.30 uur bij de kantine. Om 17.45 uur begon de clinic met een uitleg van Fabian. De oefeningen werden eerst voorgedaan door een aantal begeleiders. In twee uur tijd werden middels een carrouseltraining allerlei leerzame oefenvormen uitgevoerd op het gebied van uitgangshouding, vangtechniek, voetenwerk en duiken. De keepers kregen twee aandachtspunten mee waar ze de hele avond op moesten letten:

1. Basishouding van een keeper (hoe sta je als keeper)
2. Insnijden van een bal (als je duikt moet je de bal opzoeken)

Om 19.30 uur gingen de keepers tevreden huiswaarts. Door de grote opkomst en het enthousiasme van de deelnemers kan Rohda Raalte spreken van een succesvolle activiteit.

Bron: Rohda Raalte

Foto gemaakt door René te Wierik.