De helft van de zware trainingsweek in Belek zit erop. Een tot dusver geslaagd trainingskamp, waar hard en scherp getraind wordt en bovendien een zeer goede sfeer heerst. 

Dat blijkt wel tijdens de spelavond op maandag. De oude garde neemt het op tegen de jonge en er wordt enthousiast en fanatiek deelgenomen aan de originele spelletjes. Van pingpongballen stuiteren en in een glaasje zien te werken, tot het met de mond sorteren van een spel kaarten, tot het al zittend hoog houden van twee ballonnen… De teamspirit en de lol spat er bij een ieder vanaf.

Na een lange en intensieve maandag gaan alle spelers op tijd naar de kamers voor de welverdiende en belangrijke nachtrust, want de dinsdag staat in het teken van de eerste oefenwedstrijd. In de ochtend gaat er maar een kleine groep richting het trainingsveld, dit zijn de jongens die geen minuten maken in de wedstrijd die middag. De rest werkt een krachtprogramma af.

De omstandigheden bij de eerste wedstrijd van 2013 zijn verrassend te noemen, wanneer er een trainingskamp in de Turkse Riviera wordt afgewerkt. Onderweg naar het veld valt er plots een sneeuwbui, de kou tijdens de wedstrijd is zelfs voor Nederlandse begrippen extreem en het scheidsrechterstrio zorgt met hun bijzondere warming-up voor veel lol bij de spelers die op de tribune zitten, waaronder Fred Benson, Joost Broerse, Denni Avdic, Bart van Hintum en Frank Olijve. Arne Slot krijgt met zijn schitterende doelpunt, tevens de winnende (2-1), de handen op elkaar van het aanwezige publiek. De dinsdagavond wordt doorgebracht met de meegereisde sponsoren. Een uiterst ontspannen en gezellige avond.

Er volgen nog drie dagen in het zonnige, maar koude Turkije, waarbij Art Langeler beschikt over een extra speler… Aleksandar traint op woensdagochtend voor het eerst met de selectie mee en gaat tot en met vrijdag mee in het programma.