‘We hebben we er alles aan gedaan. Bizar dat we verloren, want we hebben de mooiste kansen er niet ingeschoten. Qua spel was dit één van onze betere wedstrijden, maar je moet jezelf natuurlijk wel belonen’, weet Nieuwleusen-trainer Alex Booij na afloop van het met 2-1 verloren duel in en tegen Gramsbergen (3C).

Bij rust stond het duel nog 0-0. Booij: ‘Ik geloof dat we vandaag vier keer de paal hebben geraakt en zeker driemaal alleen op de keeper zijn afgegaan. Na een prima eerste helft, waarin we weinig weggaven startte we ook de tweede helft goed. Een kwartier voor tijd kregen we vervolgens uit een vrije trap een nogal knullige goal tegen. We namen meer risico waardoor het ook nog 2-0 werd. Dat was overigens wel een prima uitgespeelde goal van hen.’ Namens Gramsbergen scoorde Wubs (1-0) en Schuurman (2-0). Tom Odink maakte namens de uitploeg in de laatste minuten de score nog iets dragelijker (2-1).

In theorie kan Nieuwleusen nog op een plaats terecht komen die dwingt tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie, al lijkt dat niet heel waarschijnlijk. Met zes punten voor en een veel beter doelsaldo dan nummer elf EDON voetbalt men het seizoen rustig uit. ‘Rode draad is vooral dat wedstrijden erg aardig hebben gespeeld dit seizoen, alleen winnen we weinig tot geen wedstrijden onterecht , dat zou ook wel eens lekker zijn’, besluit Booij.

Volgende week is Nieuwleusen vrij. Die week erop speelt men tegen thuis tegen Mariënberg.

Foto: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)