Gouden wissels redding voor Heino: 2-1

VV Heino heeft de ‘vier-op-een-rij’ binnen. Na de zeges tegen Schalkhaar, SC Enschede  en Stevo versloeg de ploeg van trainer Marc Lobbert in een allerbelabbertste wedstrijd het Enschedese VOGIDO met 2-1.

De wedstrijd kenmerkte zich door talloze slordigheden bij beide ploegen. In het laatste half uur van de wedstrijd (Heino stond toen achter met 0-1) besloot Lobbert door drie wissels in te brengen om het tij te keren. En met succes. In de 82-ste minuut legde Heino zo’n beetje de enige combinatie op de mat die wél lukte. Jasper Smeenk (ingevallen voor Jeroen Bos) gaf de bal op Rik Keijzer die Wilco Gerritsen (foto, boven) in stelling bracht. Gerritsen legde onbaatzuchtig de bal breed, waarop Hidde Smeenk (koud in het veld) de winnende treffer kon aantekenen: 2-1. Een aanval uit het boekje, goed voor drie punten.

Heino begon overigens goed aan de wedstrijd. Door direct na het eerste fluitsignaal de aanval te zoeken, werden er een aantal kansen gecreëerd voor de groenhemden. Na het eerste kwartier kreeg VOGIDO door snel te storen meer grip op de wedstrijd. Mede door de straffe wind daalde het spelniveau aan beide kanten. VOGIDO kreeg vlak voor rust nog enkele kansjes die door keeper Vastenavond werden gepareerd. De ruststand was 0-0. Op dat moment een terecht gelijke stand.

Hidde Smeenk scoorde als invaller de winnende treffer.

Na rust eenzelfde beeld. Talloze foutjes zorgden voor onverwachte kansen en een rommelige beeld. Na een kwartier deelde Heino-goalie Tom Vastenavond in de malaise. Na eerst een aantal keren de bal uit de hoek te hebben getikt, maaide hij in de 60-e minuut finaal naast de bal, waarna VOGIDO het voor het intikken had: 0-1. Daarna begon zoals Lobbert met het inzetten van tactische wissels, en bepaald niet zonder succes. In de 75-ste minuut legde middenvelder Rik Keijzer de bal uit een vrije trap op het hoofd van Robin Gerritsen die de bal doeltreffend verlengde: 1-1. Zeven minuten later hadden de twee andere wissels (Jasper en Hidde Smeenk) een beslissende rol bij de winnende treffer.
Gezien het spelbeeld was een gelijkspel helemaal niet vreemd geweest. Dankzij deze driepunten doet Heino weer keurig mee in de bovenste helft van het linkerrijtje.

Volgende week speelt Heino uit tegen middenmoter Tubantia.