Go Ahead Eagles was woensdag dichtbij de eerste winstpartij van 2014. Een wonderschone maar hele zure goal van Castelen maakte dat GAE en RKC uiteindelijk punten moesten delen. In het thuisduel tegen AZ zijn opnieuw drie punten te winnen, punten die Go Ahead Eagles wel kan gebruiken in de race om lijfsbehoud.

De club is ondanks dat zij thuis speelt tegen AZ niet de favoriet bij de bookmakers. Niet verwonderlijk, AZ doet het prima in 2014 (drie keer winst, één keer verlies). Daarbij wonnen de Alkmaarders de laatste vijf ontmoetingen tussen beide clubs. Toch zijn niet alle statistieken in het voordeel van de bezoekers. Van de ontmoetingen tussen beide clubs in Deventer won AZ zeven keer, vijf keer speelden de twee gelijk en elf keer won Go Ahead.

Foeke Booy (foto) zal met dezelfde elf starten als hij deed tegen RKC. Ook Joey Godée krijgt dus weer een basisplaats. Hij verving Houtkoop en deed dit uitstekend zo oordeelt Booy op de website van de club. Godée “staat nu op en vult het goed in. We zien nu zijn ware gezicht. En dat hebben we ook hard nodig; iedereen is blij dat hij zich nu zo manifesteert en met zijn spel kansen afdwingt. Hij verdient het vertrouwen. Voorin zijn we de laatste tijd toch wat flets en met een goede Joey hebben we nu weer wat meer keuze. Dat is heel belangrijk.”

Ook de uiterst belangrijke Sjoerd Overgoor is weer van de partij. De vormgever viel met  liesklachten uit tegen RKC, maar staat morgen weer fit aan de start. Booy mist wel Spanjaard (knie), Kavak (kuit), Krijns (enkel) en Cummins (enkel). Bij de Alkmaarders is topscorer Jóhannsson wegens een bovenbeenblessure niet inzetbaar. Dirk Marcellis is herstellende na een knieoperatie.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie.

Go Ahead Eagles – AZ 8 februari 2014 om 19.45 uur.